artikel

‘Lokaal lobbyen steeds lastiger’

bouwbreed

‘Lokaal lobbyen steeds lastiger’

De bouwsector heeft van oudsher veel te regelen met de lokale overheid. Tegenwoordig is een goed gesprek met een wethouder (of soms zelfs met een burgemeester) echter niet meer genoeg om de steun ondubbelzinnig te krijgen.

Er zal brede steun geworven moeten worden. Communicatie- en draagvlakstrateeg Luc Dietz stelt dat projectontwikkelaars, maar ook woningcorporaties, in toenemende mate zelf de steun gaan organiseren bij gemeenteraadsleden.

Dietz kijkt in een artikel op de opiniepagina van vrijdag terug op tien jaar dualisme in de lokale politiek. “Hoewel de invoer van het dualisme op het lokale politieke toneel bedoeld was om de bestuurskracht bij gemeenten te versterken, is vaak het tegengestelde gebeurd. Tot op de dag van vandaag heerst er verwarring in veel gemeentehuizen.”

Lees morgen het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel