artikel

‘Kunststof kabel geleidt bijna net zo goed als conventionele’

bouwbreed Premium

‘Kunststof kabel geleidt bijna net zo goed als conventionele’

Als het aan de onderzoekers van NanoForce ligt, duurt het niet lang meer voordat kunststof geleiders kunnen worden gebruikt in elektrische installaties.

Het bedrijf, een spin-off van de Queen Mary University in Londen, zegt kunststof geleiders te kunnen maken met vrijwel dezelfde elektrische eigenschappen als metalen geleiders. Ook de mechanische eigenschappen zouden nagenoeg identiek zijn. De nieuwe kabels bestaan uit polypropylene of polyamide waaraan koolstof nanobuisjes zijn toegevoegd. De buisjes ‘organiseren’ zichzelf tot een elektrisch geleidend net. Ze doen dat wanneer de kabel na de productie opnieuw wordt verhit.

Reageer op dit artikel