artikel

Innovatief zonnepaneel klaar voor de markt

bouwbreed Premium

Innovatief zonnepaneel klaar voor de markt

Met een innovatief zonnepaneel voorzien van interne besturing gaat het Eindhovense bedrijf SunCycle de wereldmarkt op. In enkele tientallen landen is inmiddels patent verkregen op het concept.

Het kunststof SunCycle-paneel is voorzien van circa tien parabolische spiegels, die via een prisma het opgevangen zonlicht geconcentreerd doorsturen naar een hoogrendement zonnecel. Dit maakt grote oppervlakken van dure siliciumcellen overbodig, hetgeen een gunstig effect heeft op de kostprijs van de panelen. Door het interne bewegingssysteem is het paneel geschikt voor montage in en op daken en gevels. Dat kan niet met panelen die in zijn geheel met de zon meedraaien, omdat deze zijn voorzien van een extern bewegingsmechanisme. SunCycle start in de loop van dit jaar met praktijkproeven. > pagina 11: SunCycle goedkoop alternatief voor zonnepaneel

Reageer op dit artikel