artikel

A day in the life

bouwbreed

Another 45 miles to go;

Another 45 miles before I’m home;

I wish I could pay the sun to run;

Then I had some more time, with my wife, my son.

(The Golden Earring – Another 45 miles)

Onderstaand een beschrijving van mijn dag morgen. Hoe ik dat al weet? Simpel. Ervaring, beste lezer, ervaring. De dag begint om ongeveer drie uur ‘s nachts als mijn jongste telg wakker wordt met jeuk aan haar voet, een snottebel of de droge opmerking dat ze wel redelijk klaar is met slapen.

Na wat gewrijf, gesnotter en discussie komt ze bij ons in bed liggen. Daar wordt even in gedraaid. Net te klein zo’n bed, voor drie mensen. Mijn neus blijkt om half vijf echter wel weer groot genoeg voor minstens twee kindervingertjes, dat valt dan weer mee.

Een rustig nachtje. Om acht uur op de fiets naar de crèche en school, vergezeld door mijn oudste. Die probeert dan altijd het wereldrecord surplace te verbreken, waardoor ik met mijn geschreeuw erg veel wegheb van een Oost-Europese turnleraar. Daar gaat mijn gecultiveerde imago van liefhebbende vader.

We zijn op school! Gestrest probeer ik mijn dochter, die al 5 minuten haar linkerschoen probeert uit te trekken met een Playmobil-pop in de linker- en een My little ponyin de rechterhand, duidelijk te maken dat papa nu echt naar zijn werk moet. Als antwoord op haar zorgelijke blik, leg ik nog snel uit dat werken heel leuk is en ook nodig omdat we anders geen hazelnootpasta kunnen kopen.

Na het werk snel naar huis. De kids en vriendin zijn heel even blij en al snel teleurgesteld, omdat ik alweer weg moet voor DeNieuwBouw, Young InSurance of een ander interessant project.

Mijn dochtertje toont me bij de deuropening triomfantelijk een volle pot hazelnootpasta, zij ziet derhalve geen reden meer voor mij om weg te gaan.

De scherven van mijn hart snel opvegend, sprint ik naar de auto, om weer belangrijk te doen.

Het is het allemaal waard, toch?

I gotta hurry hurry hurry;

Now quick quick quick;

Just step on the gas ‘cause I don’t wanna miss this;

This opportunity will only come once in my life, my life.

(Alexis Jordan – Happiness)

Voorzitter DeNieuwbouw

Reageer op dit artikel