artikel

‘Nederland voldoet nog niet aan eigen nationale normen’

bouwbreed

‘Nederland voldoet nog niet aan eigen nationale normen’

Sommige critici beweren dat Nederland er een handje van heeft om Europese regelgeving extra aan te scherpen, door er zogenoemde ‘nationale koppen’ bovenop te plaatsen. Maar als het gaat om nadere nationale regels bovenop de Europese regelgeving is nuance gewenst, schrijft Ed Nijpels, voorzitter NLIngenieurs, woensdag in een opinieartikel in Cobouw.

“Onlangs kwam The Economist met het artikel ‘Dirty Dikes’ dat Nederland op de Yale University Index van milieuvervuiling op de 20ste plaats staat van de 26 Europese lidstaten. We mogen wel denken dat we het goed voor elkaar hebben, dat mooie groene imago klopt niet met de realiteit.”  Voor de Nederlandse advies- en ingenieursbureaus, vaak succesvol in Europa, is er dus ook in de eigen achtertuin nog werk te verzetten, aldus Nijpels. Nederland is helemaal niet het beste jongetje van de klas; we staan in de hoek. Dat komt niet door Europese regels, maar omdat we nog niet voldoen aan onze eigen Nederlandse normen.”

Reageer op dit artikel