artikel

Sensor meet breuk in telecomkabel

bouwbreed

Een gebroken telecommunicatiekabel kan nare gevolgen veroorzaken; vooral als zo’n kabel een gebouwbeheersysteem met de buitenwereld verbindt of machines als gemaalpompen helpt besturen. Wetenschappers van het Rochester Institute of Technology en de Amerikaanse toeleverancier voor telecombedrijven PPC ontwikkelen nu een detector die aangeeft op welke plek een telecomkabel is gebroken. Deze Smart Connector wordt geplaatst […]

Een gebroken telecommunicatiekabel kan nare gevolgen veroorzaken; vooral als zo’n kabel een gebouwbeheersysteem met de buitenwereld verbindt of machines als gemaalpompen helpt besturen.

Wetenschappers van het Rochester Institute of Technology en de Amerikaanse toeleverancier voor telecombedrijven PPC ontwikkelen nu een detector die aangeeft op welke plek een telecomkabel is gebroken. Deze Smart Connector wordt geplaatst op de aansluitingen van coaxkabels. Als deze beschadigd raken bepaalt de sensor de aard en locatie van de schade en geeft de bevindingen draadloos door. Tot nog toe kon de plek van de breuk alleen door middel van handmatig meten worden vastgesteld. De detector genereert zelf elektriciteit uit de energie die door de coaxkabels vloeit. De Smart Sensor wordt eerst verder ontwikkeld voor de telecomindustrie met andere bedrijfstakken in het verschiet.

Reageer op dit artikel