artikel

‘Handreiking modieus en denigrerend’

bouwbreed

‘Handreiking modieus en denigrerend’

De ‘Handreiking stedelijke herprogrammering woningbouw’ begint met de vraag: ”Hoe bouwen we alleen nog wat we echt nodig hebben?” Wie echter denkt een antwoord in de Handreiking te vinden, komt bedrogen uit.

Dat schrijft Jos Feijtel, adviseur Wonen, dinsdag in een opinieartikel in Dagblad Cobouw. “Het is een opsomming van ideetjes, ballonnetjes en modieuze tips. De Handreiking is vanuit gemeentelijke achtergrond geschreven. Ontwikkelaars en corporaties zijn nauwelijks in beeld.”

Feijtel, tevens directeur bij Nieuwoverstad in Alkmaar, vindt de Handreiking zelfs denigrerend over de huidige vraag naar goedkope woningen.”Gemeenten worden gewaarschuwd om toch vooral de woningbouwruimte niet in te vullen met woningen waarnaar nu (“tijdelijk”) een vraag zou zijn. Hoezo tijdelijk? Hebben we over tien jaar geen goedkope woningen meer nodig? Kunnen de schrijvers de toekomst wèl voorspellen?”

Een makkelijk verhaal over stedelijke herstructurering is er niet. Deze Handreiking helpt ons helaas niet verder, concludeert Feijtel.

Bekijk de Handreiking stedelijke herprogrammering woningbouw

Reageer op dit artikel