artikel

Eerste keurmerk Slimbouwen voor gevelconcept

bouwbreed Premium

Op de vakbeurs Gevel 2012 is het eerste keurmerk Slimbouwen uitgereikt. Het nieuwe kwaliteitsteken staat voor toekomstbestendig, efficiënt bouwen en duurzaamheid en moet leiden tot slimme producten, concepten, diensten en projecten.

Het eerste certificaat werd uitgereikt door prof.dr.ir. Jos Lichtenberg, voorzitter en bedenker van de Slimbouwen-technologie.

Het keurmerk wordt verleend voor vier aspecten (flexibiliteit, reductie van materiaal en volume, efficiëntie en duurzaamheid) van Slimbouwen. Voor het eerste keurmerk werden twee gevelconcepten voorgedragen. Ze zijn op de stand van brancheorganisatie VMRG als model op ware grootte te zien. Door installatieontkoppeling passen beide concepten in de moderne manier van bouwen die Slimbouwen voorstaat.

Het concept dat het keurmerk kreeg, voorziet in een gevel die zich volautomatisch aanpast aan de continu veranderende binnen- en buitenomstandigheden. Het betreft een ontwikkeling van een groep bedrijven bestaande uit Alkondor, Vorsselmans, De Gevelbouwgroep, SKG, Somfy en Trox (Merford) onder begeleiding van Lichtenberg zelf.

Het eerste keurmerk is totstandgekomen in de proeffase. De verwachting is dat dit jaar nog tientallen certificaten zullen volgen.

Lees verder: Reactieve gevel vergroot flexibiliteit ruimte

Reageer op dit artikel