artikel

NVB: schokeffect banken kan woningmarkt compleet onderuit halen

bouwbreed Premium

NVB: schokeffect banken kan woningmarkt compleet onderuit halen

De situatie op de hypotheekmarkt is scheef gegroeid. Dat proces heeft decennia lang geduurd. De bankwereld wil dit nu ineens corrigeren.

Daarbij wordt naar de mening van Nico Rietdijk slechts naar de korte termijn gekeken. “Op langere termijn is dit een heel slechte ontwikkeling. Het schokeffect dat dit met zich meebrengt, kan wel eens zo groot zijn dat het de woningmarkt en de bouwsector compleet onderuit haalt”, schrijft de NVB-directeur morgen in Dagblad Cobouw.

“Om het tij te keren moeten starters gestimuleerd worden om te kopen. Daar ligt zeker een rol voor de banken. Zolang starters geen woning kunnen financieren, komt het vertrouwen van de consument niet terug”, aldus monetair econoom Rietdijk.

Lees het opinieartikel van Nico Rietdijk!

Reageer op dit artikel