artikel

Hanenberg ontwikkelt elektrisch aangedreven Sherpa 100 ECO

bouwbreed Premium

Hanenberg ontwikkelt elektrisch aangedreven Sherpa 100 ECO

Hanenberg Materieel bv uit Nistelrode claimt als eerste producent een elektrisch aangedreven mini-loader op de markt te zetten: de Sherpa 100 ECO. Deze milieubewuste variant doet volgens het bedrijf niet onder voor een model met verbrandingsmotor. Hanenberg Materieel bv promoot zichzelf bij voorkeur als ontwikkelaar van arbeidsvriendelijk materieel.

De Sherpa 100 ECO wordt aangedreven door een voorop gemonteerde 1,2 KW sterke elektromotor, die verbazingwekkend veel kracht ontwikkelt, aldus het bedrijf. Op de plek van de verbrandingsmotor zit nu een accupakket van 420 Ampère, waarmee probleemloos 8 uur is te werken.Met één druk op het contactslot wordt in korte tijd druk opgebouwd in het systeem.

Bedoeld voor interne werkzaamheden

De 76 cm smalle mini-loader is met name geschikt voor interne sloopwerkzaamheden of om werkzaamheden te verrichten in veestallen. Geluidsoverlast wordt namelijk geminimaliseerd en uitlaatgassen behoren ook tot de verleden tijd.

Door zijn geringe breedte wordt de Sherpa 100 ECO vooral ook inzetbaar gevonden voor smalle steegjes en gangpaden.Arbeidsvriendelijk materieel


Hanenberg Materieel bv promoot zichzelf bij voorkeur als ontwikkelaar van arbeidsvriendelijk materieel: “Werkzaamheden die u voorheen nog met de hand volbracht, kunnen nu met de compacte Sherpa 100 ECO worden uitgevoerd zonder dat u uw lichaam zwaar belast. De kansen op fysieke ongemakken worden op deze manier gereduceerd. De combinatie van het bedieningsgemak, de veelzijdigheid en vooral de verhoogde werkefficiëntie maken van deze elektrische machine een ideale partner die een helpende hand kan bieden aan de beginnende vergrijzing in de bouwsector.”

Meer info: www.sherpaminiloaders.com en www.hanenberg-materieel.nl.

Reageer op dit artikel