artikel

Levensduur staal omhoog door nieuwe techniek

bouwbreed

De levensduur van staal kan verdubbelen, melden onderzoekers van de universiteit van Hertfordshire bij de introductie van een nieuwe corrosiewerende techniek. Een elektrische stroom of een elektromagnetisch veld vermindert volgens hen de spanningen in het staal. Deze spanningen veroorzaken beschadigingen in het materiaal waaruit weer corrosie kan ontstaan. De bewerking maakt de structuur van het […]

De levensduur van staal kan verdubbelen, melden onderzoekers van de universiteit van Hertfordshire bij de introductie van een nieuwe corrosiewerende techniek. Een elektrische stroom of een elektromagnetisch veld vermindert volgens hen de spanningen in het staal. Deze spanningen veroorzaken beschadigingen in het materiaal waaruit weer corrosie kan ontstaan. De bewerking maakt de structuur van het staal uniformer, waardoor het minder snel beschadigt en dus minder snel roest.

Reageer op dit artikel