artikel

Vriendjespolitiek

bouwbreed Premium

Je zult maar uit een grote familie komen en die familie is ook nog een sociale familie. Buiten dat ben je waarschijnlijk zelf ook een sociaal mens en heb je ook nog eens vele aangename vrienden en kennissen. Dan heb je een groot probleem anno 2011. Waarom eigenlijk? Ik zal het proberen uit te leggen. […]

Je zult maar uit een grote familie komen en die familie is ook nog een sociale familie. Buiten dat ben je waarschijnlijk zelf ook een sociaal mens en heb je ook nog eens vele aangename vrienden en kennissen. Dan heb je een groot probleem anno 2011.

Waarom eigenlijk? Ik zal het proberen uit te leggen. Als je vroeger in een kring leefde waar je een wethouder, kapper, stratenmaker, schilder, boer, metselaar, timmerman en bijvoorbeeld een notaris tegenkwam, dan had je al snel werk met werk. De boer leverde boter, kaas en eieren. De kapper scheerde en knipte de notaris. De stratenmaker legde het pad aan waarover de wethouder liep, enz.. Tegenwoordig is het anders. Als je gezien wordt op bijvoorbeeld hyves of Linkedin met één van je goede vrienden. En die ene vriend van je die doet iets wat in de verte een link heeft met een win-win- winsituatie, dan ben je gewoon de pisang of anders gezegd het haasje. En natuurlijk bedoel ik hier geen profane win- win- situatie mee door jezelf oneigenlijk te verrijken. Een win- winsituatie die meerdere partijen voordelen oplevert en waardoor de burger uiteindelijk minder belasting gaat betalen moet voorop staan. Het verbaast me enorm hoe achterdochtig mensen hier over kunnen praten. Laten we eerlijk blijven, er gebeurden echt dingen die het daglicht niet konden verdragen. Wat ik wel eens om mij heen hoor kun je je bijna niet voorstellen. Toch wil ik bewindspersonen en ondernemers oproepen om meer en meer de handen inéén te slaan om zo een vuist te maken tegen de eventueel aankomende crisis. Want burgers en werknemers in ons land hebben (of ze nu willen of niet) u – met uw vooruitziende blik – harder nodig dan ooit.

Hoogstraten WegenbouwDodewaard

jh@hoogstratenwegenbouw.nl

Reageer op dit artikel