artikel

Bacterie geeft met licht waarschuwing

bouwbreed Premium

Lichtgevende bacteriën controleren drinkwater op zuiverheid. Zodra de micro-organismen sporen detecteren van legionellabacteriën of chemische stoffen, verandert de hoeveelheid licht die ze uitstralen. Deze continuous toxicity monitoris een ontwikkeling van de universiteit van Cardiff. Het afgeleide bedrijf Cymtox brengt het resultaat op de markt. De techniek maakt gebruik van lichtgevende bacteriën uit de diepzee. De […]

Lichtgevende bacteriën controleren drinkwater op zuiverheid. Zodra de micro-organismen sporen detecteren van legionellabacteriën of chemische stoffen, verandert de hoeveelheid licht die ze uitstralen. Deze continuous toxicity monitoris een ontwikkeling van de universiteit van Cardiff. Het afgeleide bedrijf Cymtox brengt het resultaat op de markt.

De techniek maakt gebruik van lichtgevende bacteriën uit de diepzee. De micro-organismen groeien in de detector; ze worden er gemengd met monsters van het te testen water. Sensoren registreren veranderingen in het uitgestraalde licht. De meetresultaten zijn online te volgen. Het toestel kan zelf regelen dat er doorlopend voldoende bacteriën van een bepaalde stam zijn om telkens dezelfde meting te doen.

Reageer op dit artikel