artikel

Uv-licht herstelt schade aan vloerafwerking

bouwbreed

Beschadigde vloerafwerkingen of raamcoatings kunnen zichzelf repareren onder invloed van ultraviolet licht. Onderzoekers van het Adolphe Merkle Institut van de universiteit in het Zwitserse Fribourg werken aan een polymeer dat zelf beschadigingen wegwerkt. Het polymeer moet daarvoor ongeveer een minuut worden beschenen met ultraviolet licht. Het licht maakt het vaste materiaal vloeibaar zodat beschadigingen vollopen. […]

Beschadigde vloerafwerkingen of raamcoatings kunnen zichzelf repareren onder invloed van ultraviolet licht. Onderzoekers van het Adolphe Merkle Institut van de universiteit in het Zwitserse Fribourg werken aan een polymeer dat zelf beschadigingen wegwerkt.

Het polymeer moet daarvoor ongeveer een minuut worden beschenen met ultraviolet licht.

Het licht maakt het vaste materiaal vloeibaar zodat beschadigingen vollopen. Zodra het licht wordt uitgedaan wordt het materiaal weer vast.

Reageer op dit artikel