artikel

Sensor bewaakt veiligheid magazijnstelling

bouwbreed Premium

Magazijnstellingen melden zelf wanneer ze door schade gevaar kunnen opleveren. Onderzoekers van het Fraunhofer Institut in Duisburg ontwikkelden daarvoor een draadloze sensor. Moderne magazijnstellingen zijn vaak voorzien van luchtkussens die de kracht opvangen die vrijkomt wanneer een heftruck tegen de stelling rijdt. De sensor wordt in de luchtkussens gemonteerd en meet daar veranderingen in de […]

Magazijnstellingen melden zelf wanneer ze door schade gevaar kunnen opleveren. Onderzoekers van het Fraunhofer Institut in Duisburg ontwikkelden daarvoor een draadloze sensor. Moderne magazijnstellingen zijn vaak voorzien van luchtkussens die de kracht opvangen die vrijkomt wanneer een heftruck tegen de stelling rijdt. De sensor wordt in de luchtkussens gemonteerd en meet daar veranderingen in de luchtdruk. Het bijbehorende systeem registreert het aantal botsingen en geeft de kracht van de aanrijding aan. Uit de metingen zijn de gevolgen voor de stellingen af te leiden. De sensor komt alleen na een botsing in bedrijf; de accu blijft langer ‘vol’. De metingen helpen te voldoen aan de veiligheidsbepalingen in de Europese norm EN 15635.

Reageer op dit artikel