artikel

kopkop

bouwbreed Premium

aanhef

Maatregelen Brinkman

Ik hoor meneer Brinkman alleen maar over administratieve maatregelen om de markt te beïnvloeden (‘Bouwend Nederland geschokt over woningbouwcijfers’, Cobouw 13 april). Een paar maanden geleden wist Brinkman al te vertellen dat “de lobby in Den Haag niet meer werkte”. Nee, daar zit de markt ook niet. Wel de subsidies. Maar wat nou als die markt gewoon verzadigd is? Niemand wil meer ‘Vinex’, een huis tegen te de top van de marktwaarde en een tophypotheek. Ik heb meneer Brinkman zelden iets zinnigs horen vertellen over de opwaardering van de bestaande woningvoorraad en het energiezuining maken daarvan. Dat is de acute opgave voor de komende 20 jaar of zo. En tja, dat is niet zo’n makkelijke geldmaakmachine als de industriële woningbouwproductie. Maar daar heeft die ‘woonconsument’ geen boodschap aan.

Per e-mail

Reageer op dit artikel