artikel

Zwolse miljoenen voor goede bereikbaarheid

bouwbreed

Het Zwolse gemeentebestuur trekt 15,2 miljoen euro uit voor verbetering van het wegennet aan de noordwestzijde van de stad. De bouw van een fietsbrug en voltooiing van de Hasselterweg rond de wijk Stadshagen maken deel uit van de plannen. De fietsbrug over een drukke verkeersweg vormt een belangrijke schakel in de ‘fietssnelweg’ tussen Zwolle en […]

Het Zwolse gemeentebestuur trekt 15,2 miljoen euro uit voor verbetering van het wegennet aan de noordwestzijde van de stad.

De bouw van een fietsbrug en voltooiing van de Hasselterweg rond de wijk Stadshagen maken deel uit van de plannen.

De fietsbrug over een drukke verkeersweg vormt een belangrijke schakel in de ‘fietssnelweg’ tussen Zwolle en Kampen. De doortrekking van de Hasselterweg zorgt voor een ontlasting van de wijk Stadshagen en een betere verbinding met Hasselt en Genemuiden. Daarnaast omvat het plan de herinrichting van een bestaande verkeersroute.

De investering vormt het sluitstuk van het project Hoofdinfrastructuur Stadshagen, waarmee in totaal bijna 100 miljoen euro is gemoeid. De gemeente hoopt het werk in 2014 klaar te hebben.

Reageer op dit artikel