artikel

Schaamte voorbij?

bouwbreed Premium

Het citaat van de week komt uit de mond van een makelaar die de Mipim afgelopen week bezocht. “Maar met Jan van V. heeft Justitie slechts één lijn opgerold. Er lopen hier heel grote mannen rond van wie iedereen weer dat ze het bij elkaar gegraaid hebben. Daar praat iedereen gewoon mee”. Voor zijn impressionistisch […]

Het citaat van de week komt uit de mond van een makelaar die de Mipim afgelopen week bezocht. “Maar met Jan van V. heeft Justitie slechts één lijn opgerold. Er lopen hier heel grote mannen rond van wie iedereen weer dat ze het bij elkaar gegraaid hebben. Daar praat iedereen gewoon mee”. Voor zijn impressionistisch verslag van ‘Cannes’ verdient journalist Gerben van der Marel een groot compliment. Hij beschrijft een sector waarin iedereen uitstekend weet wat voor vlees er in de kuip zit, niemand elkaar eigenlijk echt vertrouwt en onderling de code van zwijgen nog steeds de norm is. Elke keer ben ik weer verrast. Ben ik dan zo naïef? Moet ik er eigenlijk maar aan wennen dat de wereld is, zoals ie kennelijk is? Want stilletjes hopen we natuurlijk altijd dat het goede het wint van het kwade en dat de wereld stapje voor stapje een beetje eerlijker wordt. Maar er was niet alleen een citaat van de week, ook een foto van de week. Twee foto’s eigenlijk. Er staat een oudere heer, in het zwart gekleed. Lange overjas met een paarse voering. Een hand gehuld in een zwarte handschoen. Krant nonchalant in een jaszak. Hij staat er uitdagend bij. De ene foto met zonnebril, de ander zonder. Een tijdloos beeld. Schitterende foto’s van Rien Zilvold.

Reageer op dit artikel