artikel

Lustbeleving

bouwbreed Premium

De ondeugendste streek die ik ooit heb uitgehaald, was het met stront besmeuren van de burrieonderzijde van een steenkruiwagen. Het vertrokken aangezicht en plastische godslastering van de handlanger, nadat hij er zijn handen met volle kracht in had gezet, ben ik nooit vergeten. Terwijl ik met een te zware Tefaf-catalogus op mijn schoot op een […]

De ondeugendste streek die ik ooit heb uitgehaald, was het met stront besmeuren van de burrieonderzijde van een steenkruiwagen. Het vertrokken aangezicht en plastische godslastering van de handlanger, nadat hij er zijn handen met volle kracht in had gezet, ben ik nooit vergeten. Terwijl ik met een te zware Tefaf-catalogus op mijn schoot op een trein zat te wachten, dacht ik aan deze bouwvakkerhumor nadat ik had vernomen dat een of andere randdebiel, een bierkratje bij de super had ingeleverd dat hij aan de draagrand van venijnige mesjes had voorzien. Mijn afkering over deze ploertenstreek werd verstoord doordat vanuit de rechterflank werd gevraagd of ik ook naar de kunstbeurs was geweest en waar ik woonde. “Bergeijk”, gaf ik als antwoord, waarna onmiddellijk met spot aan de niet bestaande plaatselijke radio werd gerefereerd. “Verzamelt u ook?” vroeg ik hem, om het gesprek op hoger cultureel niveau te brengen. “Nee”, zei de bankgenoot, waarna hij vervolgde met een Freudiaanse exegese over deze activiteit. “Collectioneren is een dwangmatige anale lustbevrediging en kan worden beschouwd als een sublimatie van eten. Verzameldrang is een obsessiecompulsieve karaktereigenschap, een stoornis die tot psychologische inflexibiliteit kan leiden.” Daar schrok ik toch wel even van, want ik had mijn gehele leven lang niets anders gedaan. Voordat ik de kans kreeg om te vragen of mijnheer in de gesubsidieerde hulpverlening zat arriveerde de intercity en verruilde we de stationscanapé voor een stiltecoupé. Geen betere plek om over een aberratie na te denken. De rust was kortstondig want een exotisch getinte krullebol kwekte te luidruchtig in onbegrijpelijke taal en in speakerstand met iemand aan de andere kant van onze planeet, maar het kon ook Amsterdam zijn. Na tien minuten ongewenste GSM-terreur begon het toch wel te tergen en niet alleen mij, want juist op het moment dat ik overwoog de volgende keer Wilders te stemmen, werd er door de ‘therapeut’ ingegrepen. “Mobiel communiceren in het openbaar is een dwangmatige orale lustbeleving die nog erger is dan publiekelijk masturberen, dus uit dat ding.” Haar schouder ophalen liet de vraag open of ze onze taal niet verstond of de man niet begreep.

Algemeen directeur Techniekhuys

Reageer op dit artikel