artikel

Om de bouw, door de bouw, voor de bouw

bouwbreed

Positief denken is in deze tijd van het allergrootste belang. En gelukkig zijn we dan in de bouw op het juiste adres.

Wat kan in korte tijd toch zeer veel ontwikkeld worden (we denken natuurlijk ook aan hen die het zeer moeilijk hebben met hun bedrijf). Toch mag het niet worden nagelaten om de positieve kanten van de bouw te belichten. Als we even terugkijken vanaf de laatste jaren van de vorige decennia en nu, dan is er vanuit de bouw veel aangegeven, geleerd en voltooid. We hoorden van een spreker, dat de infrasector aan het begin staat van een nieuwe periode. En als we even terugblikken op de Infratech dan is dat ook absoluut waar. Wat hebben we genoten van de vele ict- systemen die de bouw helpen verder te komen. Welke kant je ook opkeek tijdens een reisje door de ahoy’ hallen, de ict heeft een high impact. Niet alleen ter verlichting in de werksituatie op de werkvloer, ook heeft de ict een enorme vlucht gekregen in interne infrasystemen. We hebben zelfs gezien hoe bedrijven zich ontplooien middels BSC ofBBS(Business Balance Scorecard). Dit is een systeem dat voortkomt uit de innovatie industrie om alle processen binnen zo’n organisatie te checken, te stroomlijnen en wederom te verbeteren. De Balanced Scorecardis een instrument voor prestatiemeting ontwikkeld door KPMG. Het verbindt prestatiemeetpunten direct aan doelen en de strategie van de onderneming door prioriteiten te stellen op vier vlakken: klanttevredenheid, interne processen, financiële maatstaven en ontwikkelprocessen. Je ziet daardoor steeds meer dat de klant en de kwaliteit hogere prioriteit krijgen. En niet te vergeten dat de BSCmet het INK-denken zelfs al in de onderwijsfabriek (Fundeon) een hogere prioriteit heeft. Wie weet komt het echt nog goed met de bouw.

Hoogstraten Wegenbouw

Reageer op dit artikel