SBB
Al sinds 1991 wordt elke twee jaar de Nederlandse Bouwprijs uitgereikt. Traditiegetrouw gebeurt dit tijdens de Bouwbeurs. Ook dit jaar legde de jury zeventig inzendingen langs de meetlat van People, Planet en Profit. Daarnaast moesten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn. Dit jaar zijn 70 inzendingen ontvangen, waarvan 55 projecten en producten en 15 jonge talenten met toekomst. De prijzen worden op maandag 4 februari 2019 tijdens BouwBeurs 2019 uitgereikt in de drie categorieën Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen en Civiele kunstwerken en daarnaast Talent met Toekomst. Wie wordt de winnaar?
De InfraTech Innovatieprijs stimuleert innovatieve ideeën op het vlak van het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur.
Nederland is een dichtbevolkt land waar doorvoer naar andere Europese landen van groot belang is. Innovatie van infrastructuur is dus een constante noodzaak. Dat vraagt om nieuwe ideeën en inzichten als het gaat om het bouwen, onderhouden, renoveren en verduurzamen van infrastructuur.
Bij 2,8 miljoen grondgebonden Nederlandse woningen kan de vloer nog worden geïsoleerd. Om het vloeroppervlak van 245 km2 geïsoleerd te krijgen, is wel een investering nodig van 8,6 miljard euro.
Toen ik in 2010 een congres bezocht over BIM, zong het al rond: we moeten "iets" met BIM. Maar wat is BIM dan precies? Iets met het centraal opslaan van gegevens, zodat deze toegankelijk worden voor alle partijen. Dat is handig! Ja, dat is makkelijk. In de jaren die volgden kreeg het begrip BIM steeds meer betekenis.
In de aanloop naar de beurs InfraTech die vandaag van start is gegaan, organiseert Cobouw in samenwerking met de organisatie van InfraTech drie rondetafelgesprekken.
Wat zijn de ontwikkelingen in de branche? Hoe bereiken we dat het kennisniveau omhoog gaat? En hoe interesseer je nieuwe mensen voor infra?