Karin Rog
Commercie & Communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal
Commercie & Communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal
Een communicatieadviseur van naam gaf mij in het begin van mijn columniste leerschool de tip om mijn columns te gebruiken voor de PR. Dus noem in ieder geval tweemaal per column de naam van jouw bedrijf en schrijf over wat jullie zo bijzonder maakt.
Natuurlijk weten we dat ook een campagne die volledig de plank mis slaat voor heel veel aandacht kan zorgen. Wat we ook weten is dat naar buiten proberen uit te stralen wat je eigenlijk niet bent al snel door de mand valt.
Ze zijn er zeker bij de werkvoorziening; de mensen die begrijpen wat bemiddelen is en hoe de actuele arbeidsmarkt in elkaar zit. Zij zien de mogelijkheden en de onmogelijkheden en hebben de juiste contacten.
Normaal gesproken ben ik het eens met de ondernemende columniste van een landelijk dagblad. Ze staat met beide praktische benen tussen financieel en ondernemend Nederland en heeft ook een realistische kijk op sociale en maatschappelijk items. Over een onderwerp schelen wij echter van mening.
Het was een noodkreet van een jonge bewoner van een woongemeenschap. Enige tijd geleden, gaf hij aan in een mailtje, was een gedeelte van het complex 'weggehaald' en er was iets nieuws gebouwd. Ook zijn leefgedeelte was vernieuwd, maar hij had zijn knuffel mogelijk in zijn oude kamer laten liggen. Nu hadden zijn begeleiders aangegeven dat het knuffeltje 'spookje' met de mannen die het pand hebben afgebroken meegegaan is.
Wat is het goed, hè? De serie De Luizenmoeder. In beeld en geluid, met de nodige satire, brengen hoe het in de sub-wereld van een basisschool gaat.
Misschien lag het aan de commotie over mijn laatste column inzake #metoo, maar mijn algemeen directeur vond dat ik even in retraite mocht, of moest. Hij is ook mijn man. Deze burgerlijke-stand-info ter geruststelling van respondenten op mijn vorige column die het ietwat slaafs van mij vonden dat ik veel van hem accepteer.
Het is natuurlijk ook niet leuk, dat er te pas en te onpas aan je geplukt wordt. Bij het koffiezetapparaat, op de parkeerplaats, in het fietsenhok, in de bouwkeet of naast de wals. Als er dan een machtspositie bij komt kijken is het lastig om je hier tegen de weren.
Het gaat economisch goed en de overgrote meerderheid van de bedrijven verdient goed geld, dat echter steeds minder terechtkomt bij 'de mensen'. Dit is de mening van de vakbond. Je gaat je haast schamen als je na jaren het hoofd boven water houden voorzichtig geld gaat verdienen.
Meer vrouwen in onze branche, meer vrouwen aan de directietafel, het kan allemaal in de prullenbak. Het gaat immers nu om het meest geschikte mens in onze sekseneutrale Nederlandse maatschappij. Dat scheelt weer een boel verantwoording afleggen aan het ministerie en het oprichten van specifieke clubjes, zoals vrouwen-aan-de-top en jong-en-dynamisch.