Dit zijn de tien genomineerden voor de Cobouw Bouwvrouw Award

Dit zijn de tien genomineerden voor de Cobouw Bouwvrouw Award
Uitreiking Bouwvrouw Award 2022. Foto: Sjef Prins/APA Foto

Wie wordt de Bouwvrouw van het jaar? Dit zijn de tien kanshebbers voor de titel.

De tien genomineerden voor de Cobouw Bouwvrouw Award zijn bekend. De jury koos de tien bouwvrouwen die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt. De inzenders werden beoordeeld op persoonlijke en aantoonbare bijdragen op het gebied van digitalisering, diversiteit, duurzaamheid, innovatie en veiligheid. De jury bestaat uit Mieke Luisman-Stikkelorum (Cobouw), Marieke Mentink (Dura Vermeer), Nienke Groenewegen (Van den Biggelaar Grond- en waterbouw) en Anja Vijselaar (winnaar 2022).

De beoordelaars noemen het een positieve ontwikkeling dat er vanuit de ingenieursbureaus veel inzendingen waren van ceo's en directeuren. "Stuk voor stuk zeer invloedrijke rolmodellen en ambassadeurs voor krachtige bestuurders en managers", aldus de jury.

Om te zorgen voor een gevarieerde samenstelling van de lijst genomineerden, koos de jury voor vertegenwoordiging van Tanja Lendzion (Antea Group) in de top tien. Wel wil de jury een bijzondere vermelding doen voor Marije Hulshof (Royal HaskoningDHV), Cécile Cluitmans (Arcadis) en Henrike Branderhorst (Tauw).

Zie hier de tien genomineerden op alfabetische volgorde van voornamen:

Binnenkort maakt de jury ook de drie finalisten bekend. Deze drie topvrouwen komen in november op het podium bij de feestelijke uitreiking van de Cobouw Awards.

Benieuwd naar nog meer topvrouwen uit de sector? Cobouw maakte dit jaar ook weer een uitgebreide Bouwvrouwenlijst waarmee de rolmodellen uit de sector in de schijnwerpers worden gezet.

Lees ook: