Little C

New York, maar dan in Rotterdam. Zo zou je het herontwikkelingsproject Little C (van: Coolhaven) kunnen omschrijven.
Delen:

Bouwbericht

Herontwikkelen kop van Coolhaven met 43 loftwoningen / 277 appartementen (waarvan 111 koop en 209 vrije huur) / kantoren / werkplekken / horeca / ateliers (totaal 9000 m2) / stadspark / ondergrondse parkeergarage met 245 parkeerplaatsen / Familiehuis Daniel den Hoed aan de Abraham Tuschinskistraat. Project 'Little C'. Het project bestaat uit 15 gebouwen. Tientallen appartementen zullen een daktuin krijgen. Terberg Totaal installaties voeren installaties uit voor A-blokken en de parkeerkelder. Overige installateurs zijn betrokken bij de rest van het project.
ROTTERDAM | Opgeleverd | € 50.000.000 - € 200.000.000
Bouwberichten logo
Foto: Guido Benschop

Op minder dan één hectare in een voormalig niemandsland met tippelzone bouwde TBI – een combinatie van Era Contour en JP van Eesteren – een gemengd stedelijk gebied met 300 koop- en huurwoningen, het Familiehuis Daniel den Hoed en 10.000 m2 aan werkplekken, ateliers en horeca.

Rond drie groene pleintjes, die ook een functie hebben voor waterberging, staan vijftien afwisselende en in hoogte verschillende bakstenen appartementencomplexen met een daktuin voor bewoners. Ook de stalen loopbruggen, balkons, trappen en hekwerk refereren aan New York. Little C is tot stand gekomen met inbreng van 200 meedenkende woonconsumenten.

Cobouw50 Projecten: 17

Locatie: Rotterdam
Soort gebouw: Appartementencomplex
Opdrachtgevers: Era Contour/J.P. van Eesteren
Bouwers: Era Contour/J.P. van Eesteren
Ramingsom: 55 miljoen
Vloeroppervlakte: 80.000 m²