Distributiecentrum Bol.com

Het tweede, volledig geautomatiseerde, distributiecentrum van webwarenhuis Bol.com in Waalwijk.
Delen:

Bouwbericht

Uitbreiden distributiecentrum (fulfillment center) voor Bol.com op naastgelegen kavel op bedrijventerrein Haven Acht aan de Pakketweg. Het fulfillment center zal na de uitbreiding verdubbeld zijn in grondoppervlakte. SSI Schaeffer zal het shuttlesysteem installeren.
WAALWIJK | Opgeleverd | € 50.000.000 - € 200.000.000
Bouwberichten logo
Foto: Guido Benschop

Pal naast het nog maar twee jaar eerder geopende distributiecentrum van Bol.com op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk liet het bedrijf een tweede, volledig geautomatiseerde distributiecentrum optrekken met een oppervlakte van in totaal 135.000 m2. De uitbreiding was nodig om te kunnen inspelen op de groei van online-winkelen.

Het distributiecentrum heeft een voorraad van 1 miljoen artikelen en kan 30.000 producten per uur verwerken. De nieuwbouw, uitgevoerd door bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel, biedt plaats aan een goederenontvangstruimte, een magazijnruimte, een distributieruimte en kantoren. 2300 funderingspalen met een totale lengte van 26,5 kilometer dragen de constructie van 5,6 miljoen kilo staal en 22.000 kubieke meter beton.

Cobouw50 Projecten: 16

Locatie: Waalwijk
Soort gebouw: Distributiecentrum
Opdrachtgever: Bol.com
Bouwer: Bouwbedrijf Van de Ven
Ramingsom: 55 miljoen
Vloeroppervlakte: 100.000 m²

Dit vind je misschien ook interessant