Distributiecentrum Bol.com

Distributiecentrum Bol.com
Foto: Guido Benschop

Het tweede, volledig geautomatiseerde, distributiecentrum van webwarenhuis Bol.com in Waalwijk.

Pal naast het nog maar twee jaar eerder geopende distributiecentrum van Bol.com op bedrijventerrein Haven Acht in Waalwijk liet het bedrijf een tweede, volledig geautomatiseerde distributiecentrum optrekken met een oppervlakte van in totaal 135.000 m2. De uitbreiding was nodig om te kunnen inspelen op de groei van online-winkelen.

Het distributiecentrum heeft een voorraad van 1 miljoen artikelen en kan 30.000 producten per uur verwerken. De nieuwbouw, uitgevoerd door bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel, biedt plaats aan een goederenontvangstruimte, een magazijnruimte, een distributieruimte en kantoren. 2300 funderingspalen met een totale lengte van 26,5 kilometer dragen de constructie van 5,6 miljoen kilo staal en 22.000 kubieke meter beton.

Bouwbericht

Uitbreiden distributiecentrum (fulfillment center) voor Bol.com op naastgelegen kavel op bedrijventerrein Haven Acht aan de Pakketweg. Het fulfillment center zal na de uitbreiding verdubbeld zijn in grondoppervlakte. SSI Schaeffer zal het shuttlesysteem installeren.

Waalwijk | Opgeleverd | € 50.000.000 - € 199.999.999

Ga naar bouwbericht