Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam.
Delen:

Bouwbericht

Bouwen Collectiegebouw 'Depot' Museum Boijmans Van Beuningen aan het Museumpark 24. Werk omvat o.a. bouwen collectiegebouw met museale opslag van kunstobjecten / expertisecentrum voor beheer en onderhoud / filmzaal / presentatieruimtes / entree met koffiecorner t.b.v. Museum Boijmans Van Beuningen. Duurzaam project vanwege warmte-koude opslag / regenwateropslag / grijswater-opslag / het gebruik van materialen met een duurzame herkomst, zoals gerecycled beton. Eind mei 2020 is het casco opgeleverd. Momenteel wordt het interieur ingehuisd en de inbouw gerealiseerd. De totale verhuizing van alle kunststukken duurt een jaar. 5 november 2021 wordt het depot officieel geopend door Koning Willem-Alexander.
ROTTERDAM | Opgeleverd | € 50.000.000 - € 200.000.000
Bouwberichten logo
Foto: Hollandse Hoogte

Het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Er liggen meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten kunnen bezoekers kennismaken met de werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie.

Uiterlijk valt het ontwerp van architectenbureau MVRDV en gebouwd door BAM op door zijn bolvorm en spiegelende gevel. Boven op het 40 meter hoge bolvormige gebouw van zes verdiepingen met een doorsnede van 40 meter (beneden) en 60 meter (boven) zijn een daktuin en een restaurant gevestigd.

Cobouw50 Projecten: 8

Locatie: Rotterdam
Soort gebouw: Museumdepot
Opdrachtgever: Museum Boijmans Van Beuningen
Bouwer: BAM Bouw en Techniek Grote Projecten
Ramingsom: 90 miljoen
Vloeroppervlakte: 15.000 m²

Dit vind je misschien ook interessant