Central Park

Midden in het centrum van Utrecht, pal naast het centraal station, staat het kantoorgebouw Central Park, ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau Group A.
Delen:

Bouwbericht

Bouwen kantoorgebouw met restaurant / parkeergarage aan het Stadsplateau. Project 'Central Park Utrecht'. Onderdeel plan 'Forum Utrecht'. Duurzaam project wegens BREEAM Excellent certificering. Er is op 45 m hoogte een binnentuin aangelegd. Onder andere het hoofdkantoor McDonald's Nederland zal zich hier gaan vestigen. 6 oktober 2021 is Central Park officieel geopend.
UTRECHT | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo

Het gebouw van 22 verdiepingen biedt 30.000 vierkante mter aan kantoorruimte en 500 vierkante meter aan ruimte voor horeca en een ondergrondse garage met 535 parkeerplekken en een fietsenstalling met 1100 plekken. De grote mate van duurzaamheid leverde Central Park een Breeam Excellent certificaat op.

Meest opvallend aan het gebouw is het door Moss ontworpen subtropische park van 500 vierkante meter over twee verdiepingen op 45 meter hoogte, waaraan het gebouw haar naam te danken heeft. De beplanting is geïnspireerd op de inheemse flora van de eilandengroep de Azoren. Central Park is gebouwd door VolkerWessels-dochter Bouwbedrijf Wessels Zeist.

Cobouw50 Projecten: 42

Locatie: Utrecht
Soort gebouw: Kantoor
Opdrachtgever: APF International
Bouwer: Bouwbedrijf Wessels Zeist
Ramingsom: 30 miljoen
Vloeroppervlakte: 30.000 m²

Dit vind je misschien ook interessant