Hoofdkantoor Aalberts Hydronic

Het nieuwe Almeerse hoofdkantoor van Aalberts Hydronic flow control (Flamco en Comap) is een van de duurzaamste kantoorgebouwen ter wereld.
Delen:

Bouwbericht

Bouwen bedrijfspand / kantoor (2950 m2) / productieruimten / logistieke ruimten met laad en loskuilen t.b.v. Aalberts hydronic flow control (Flamco / Comap) op Bedrijventerrein Stichtsekant aan Fort Blauwkapel. Duurzaam project vanwege BREEAM ‘Outstanding’ t.b.v. kantoorfunctie (genomineerde BREEAM Awards 2021) / restwarmte van de compressoren uit de fabriekshal wordt gebruikt voor de verwarming in de logistieke hal en het kantoor. Alle producten, systemen en toepassingen in het pand komen van Flamco zelf.
ALMERE | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo

Het bedrijfscomplex van 34.000 vierkante meter op bedrijventerrein Stichtse Kant – met het hoofdkantoor, een distributiecentrum met laad- en loskuil en een productieruimte – is onder meer zo duurzaam en energiezuinig door de grote mate van isolatie en de 6.000 zonnepanelen op het dak, die voldoende stroom leveren voor zowel de productieruimtes als de kantoren.

In de fabriek wordt de geproduceerde restwarmte teruggewonnen en hergebruikt in het verwarmingssysteem voor de kantoorruimte. Distributiesystemen voor verwarming en koeling dragen bij aan energiebesparing en comfortcontrole. Het gebouw werd genomineerd voor een Breeam Award.

Cobouw50 Projecten: 40

Locatie: Almere
Soort gebouw: Kantoor
Opdrachtgever: Garbe Institutional Capital Netherlands
Bouwer: Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello
Ramingsom: 30 miljoen
Vloeroppervlakte: 33.800 m²

Dit vind je misschien ook interessant