DeBuurt

In de Utrechtse krachtwijk Overvecht vormen drie nieuwe appartementencomplexen met in totaal 343 appartementen DeBuurt.
Delen:

Bouwbericht

Bouwen 343 appartementen op vml. NPD-terrein waaronder 230 huurappartementen, verdeeld in 112 appartementen t.b.v. senioren / 94 levensloopbestendige appartementen / 3 groepswoningen met 24 units / horeca / kantoren verdeeld / parkeergarage over 3 gebouwen in het plan 'DeBuurt' aan de Bisschop Tulpijndreef / Jonkvrouw Sanderijndreef / Olivierdreef / Prins Lanseloetdreef / Reinoutdreef. In het middelste gebouw, een ontwerp van NL Architects, bevindt zich de Superplint (t.b.v. ondernemers / bedrijfsruimtes). De twee buitenste gebouwen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects. De sloop van de loodsen is uitgevoerd door van Vliet Sloopwerken uit Gorinchem.
UTRECHT | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo

De begane grond van de gebouwen biedt plaats aan kleinschalige bedrijvigheid, (sport)voorzieningen en horeca. Elk van de drie woongebouwen heeft een binnentuin, het middelste gebouw herbergt een (sport)hal.

Pensioenbelegger Syntrus Achmea heeft twee gebouwen gekocht. Stienstra kocht het derde gebouw. De gebouwen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects zijn gebouwd door BAM Wonen. Flux landscape architecture tekende voor de binnentuinen en openbare ruimte rondom DeBuurt. Op de locatie was voorheen de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) gevestigd. DeBuurt moet dienen als schakel tussen de Utrechtse binnenstad en het naoorlogse Overvecht en vormt tevens het hart van de nieuwe wijk.

Cobouw50 Projecten: 39

Locatie: Utrecht
Soort gebouw: Appartementencomplex
Opdrachtgever: AM
Bouwer: BAM Wonen Speciale Projecten
Ramingsom: 30 miljoen
Vloeroppervlakte: 35.000 m²