Distributiecentrum Lidl

Distributiecentrum Lidl

Met bijna 7.000 zonnepanelen, gasloze verwarming en led-verlichting verwierf het distributiecentrum van supermarktketen Lidl op bedrijvenpark Stichtse Kant in Almere het Breeam Outstanding certificaat.

Deze en andere duurzame voorzieningen dragen er aan bij dat het complex van 55.000 vierkante meter op een oppervlakte van in totaal 160.000 vierkante meter jaarlijks ruim 1.200 ton een CO2-uitstoot bespaart. Bovendien wordt het regenwater hergebruikt voor de toiletten en beregening van de groenvoorzieningen.

Een groot deel van het gebouw, dat het verouderde Lidl-distributiecentrum in Zwaag vervangt, bestaat uit duurzame prefabmaterialen. Het rust op 13.000 heipalen en heeft 185 dokdeuren voor laden en lossen.

Bouwbericht

Bouwen distributiecentrum met warehouse / kantoor t.b.v. Lidl aan de Brigitten op bedrijvenpark Stichtsekant. Het distributiecentrum gaat voor de hoogst haalbare BREEAM certificering, namelijk 5 sterren Outstanding. ABBS is installateur voor de Sprinklerinstallatie. De betonfunderingen en betonpoeren worden onderhands gedaan door ANL Verhoeven Bouw B.V. Twintec Nederland BV doet de betonvloeren, Cementbouw Betonmortel B.V. Almere levert de betonmortel. Boer B.V. voert het hijs- en heiwerk uit. KIM Nederland de isolatiesysteembouw. IJB Groep B.V. de funderingen. Preco B.V. zorgt voor prefab beton. Mullerafbouwgroep zorgt voor metalstud-wanden/ gipsplafonds / systeemplafonds / stukadoorswerk / aanbrengen van scanbehang /sauswerk wanden.

Almere | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 49.999.999

Ga naar bouwbericht