De Clomp

In opdracht van de gemeente Zeist ontwikkelde Rialto Vastgoedontwikkeling het sterk verouderde winkelcentrum De Clomp in Zeist.
Delen:

Bouwbericht

Renoveren / uitbreiden winkelcentrum 'De Clomp' met 3 supermarkten waaronder een Aldi-supermarkt / Albert Heijn / Deen / 17 winkelruimten met o.a. ShabuToGo / 66 huurappartementen (boven de winkels) / parkeergarage / multifunctionele accommodatie met 22 sociale huurappartementen boven de MFA / gezondheidscentrum (medisch cluster) / sociaal-cultureel wijkcentrum / sporthal / kerkelijk centrum aan de De Clomp. Duurzaam project vanwege hemelwateropvang / grondbalans.
ZEIST | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo

Na een bouwperiode van drie jaar is het vernieuwde winkelcentrum verdeeld in drie blokken, met op de begane grond zeventien winkelunits waaronder drie supermarkten en daarboven twee woonlagen met 66 vrije sector huurappartementen.

De Clomp en directe omgeving zijn bij de renovatie sterk vergroend. Er is een groene wandelpromenade aangelegd en ook het dak van het winkelcentrum is beplant. Het naastgelegen natuurgebiedje langs het riviertje de Grift is uitgebreid en heringericht. Er zijn onder meer natuurvriendelijke oevers aangelegd en faunapassages aangebracht. KDV Architectuur tekende het ontwerp, Wijnen Bouw uit Schijndel was hoofdaannemer.

Cobouw50 Projecten: 29

Locatie: Zeist
Soort gebouw: Woon-winkelcomplex
Opdrachtgever: Gemeente Zeist
Bouwer: Wijnen Bouw Schijndel
Ramingsom: 40 miljoen
Vloeroppervlakte: 20.000 m²