Hof van Spartaan

Het wooncomplex Hof van Spartaan in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam-West bestaat uit 21 eengezinswoningen en 246 appartementen.
Delen:

Bouwbericht

Bouwen 298 appartementen (122 koop- / 176 huur) 'De Spartaan'/ 21 eengezinswoningen (koop) 'Olympia' / parkeergarage bestaande uit 5 woonblokken aan de Jan van Galenstraat / Rinus Michelslaan. Project 'Hof van Spartaan', ook bekend als de 'Middenkavel' onderdeel van plangebied Laan van Spartaan. Studioninedots ontwierp ‘Hof van Spartaan Oost’ (Middenkavel West) met 126 studio's / 11 woningen / commerciële ruimtes / parkeergarage. KOW ontwierp ‘Hof van Spartaan Oost’ (Middenkavel Oost) met 193 huur- en koopappartementen op een commerciële plint / 10 grondgebonden ‘dekwoningen' / parkeergarage.
AMSTERDAM | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo

Het wooncomplex is gelegen rond een groen binnenplein op het dak van een parkeergarage met 134 plaatsen. UBA bouwde het complex, een ontwerp van Studioinedots en KOW, in opdracht van BPD ontwikkeling.

Bliktrekker is de woontoren de Spartaan van veertien verdiepingen. De plint herbergt winkels en andere (buurt)voorzieningen. De woongebouwen refereren met hun bakstenen gevels aan de Amsterdamse School. Het project is gasloos en duurzaam. Zonnepanelen leveren een derde van de elektriciteit. De woningen hebben een EPC van 0,25, het complex als geheel van 0,7, ruim onder de normen.

Cobouw50 Projecten: 28

Locatie: Amsterdam
Soort gebouw: Appartementencomplex
Opdrachtgever: BPD regio Noord-west
Bouwer: UBA Bouw
Ramingsom: 40 miljoen
Vloeroppervlakte: 25.000 m²