Aurora

Aurora

Aurora is het nieuwste gebouw op de campus van Wageningen University.

Vernoemd naar de Romeinse godin van de dageraad vanwege het vele daglicht dat het gebouw ongehinderd binnenstroomt. Het gebouw huisvest onder meer een grote collegezaal en diverse laboratoria en onderzoeksruimtes. Het is flexibel van opzet, waardoor er later makkelijk nieuwe functies aan kunnen worden toegevoegd.

Planten vormen een belangrijk onderdeel in het interieur en geven het gebouw een groene uitstraling. Dankzij zonnepanelen en warmtepompen - en een energieleverende gevel - is Aurora vrijwel energieneutraal. Het gebouw biedt plaats aan 2.500 studenten. Net als andere gebouwen van Wageningen University is Aurora aangesloten op een circulair warmtenetwerk.

Bouwbericht

Bouwen derde onderwijsgebouw "Aurora" op de campus van Wageningen University & Research (WUR) aan de Vijfde Polder. Het betreft een vrijstaand gebouw met 5 bouwlagen en een techniekverdieping op het dak en een verdiepte fietsenkelder. Open structuur met een atrium waar de onderwijs- en laboratoriumruimten zijn verbonden / bijeenkomstfuncties en food. BENG. De hoofdaannemer werkt uit tot TU en BIM-model. Vml. Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. De opdracht werd gegund aan Bouwcombinatie Build2Learn ULC Wageningen VOF te Oss (Berghege / Heerkens van Bavel Bouw en ULC Utrecht). 30 september werd het universiteitsgebouw officieel geopend.

Wageningen | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 49.999.999

Ga naar bouwbericht