Black Box

De Zwarte Doos in Groningen, in 1976 gebouwd als kantoor van de gemeentelijke sociale dienst, heet na een ingrijpende transformatie ‘Black Box’.
Delen:

Bouwbericht

Verbouwen / transformeren kantoorpand 'de Zwarte Doos' tot 300 studentenwoningen / commerciële ruimten / horeca / parkeerplaatsen in de plint aan de Eendrachtskade 2. Project 'Black Box'. Medio november 2021 werd het pand officieel geopend.
GRONINGEN | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo
Foto: Shutterstock

Het is nu een wooncomplex met een kleine 300 appartementen voor studenten. Op de onderste verdiepingen zijn in het gebouw, eigendom van de Belgische studentenhuisvester Xior die er ruim 130 miljoen euro in investeerde, multifunctionele ontmoetings- en studieruimte en sportvoorzieningen gerealiseerd.

Het gebouw telt twaalf verdiepingen. De bovenste verdieping wordt ingenomen door luxe penthouses. Architectenbureau Team 4 voorzag de kenmerkende zwarte gevel van het gebouw van accenten in de vorm van champagnekleurige aluminium kozijnen. Zonnepanelen en warmtepompen dragen bij aan het duurzame karakter.

Cobouw50 Projecten: 23

Locatie: Groningen
Soort gebouw: Studentenhuisvesting
Opdrachtgever: Xior-studentenhuisvesting
Bouwer: Geveke Bouw
Ramingsom: 46 miljoen
Vloeroppervlakte: 15.500 m²