NCIA

Grootschalige nieuwbouw en renovatie voor een agentschap van de NAVO in Den Haag
Delen:

Bouwbericht

Uitbreiden / bouwen / renoveren hoofdgebouw van het NATO Communications and Information Agency-complex (NCIA) te Den Haag. Werk omvat o.a. renoveren (13.500 m2) uitbreiden (11.000 m2) NAVO-complex NCIA met uitbouw voorzijde / extra etage (max 15m)/ 2-laags parkeerdek met ca. 505 plaatsen aan de Oude Waalsdorperweg. De uitbreiding omvat o.a. congres- en vergadercentrum / bedrijfsrestaurant / sportruimte / werkplaatsen / ICT-laboratoria. Duurzaam project vanwege gebruik restwarmte. Gefaseerde uitvoering. Communicatie verloopt via Boele en van Eesteren.
'S-GRAVENHAGE | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000
Bouwberichten logo

Bouwcombinatie Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw realiseerde de nieuwbouw voor en renovatie van het bestaande gebouw van de NCIA in Den Haag in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. De NCIA is een agentschap van de NAVO.

Het bestaande gebouw van 13.500 vierkante meter werd compleet gestript. De nieuwbouw van 11.000 vierkante meter herbergt behalve kantoorruimtes en vergaderzalen een grote conferentiezaal. Meest opvallend aan het gebouw zijn de keramische tegels op de gevel, waarin het NAVO-logo is verwerkt. Voor het kleurgebruik in de nieuwbouw vormden vier schilderijen van Hollandsche meesters de inspiratiebron. In de conferentiezaal is het schilderij ‘Sterrennacht’ van Vincent van Gogh afgebeeld in glasmozaíeksteentjes.

Cobouw50 Projecten: 20

Locatie: Den Haag
Soort gebouw: Kantoor
Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Bouwers: Boele & van Eesteren/Visser & Smit
Ramingsom: 49,2 miljoen
Vloeroppervlakte: 24.500 m²