De Groene Kaap

Het compacte Rotterdamse wooncomplex De Groene Kaap bestaat uit een vijftal woontorens, gestapelde stadswoningen en eengezinshuizen van twee en drie verdiepingen.
Delen:

Bouwbericht

Bouwen 450 appartementen bestaande uit 65 gezinswoningen (huur) / 291 huurappartementen / 94 koopappartementen (woningen worden verdeeld over 4 havengebouwen waar 5 woontorens uit verrijzen) / commerciële ruimtes in de plint / parkeergarages op Katendrecht aan de Maashavenstraat / Maashaven Noordzijde / Brede Hilledijk. Project 'Groene Kaap'. Prefab bouw.
ROTTERDAM | Opgeleverd | € 50.000.000 - € 200.000.000
Bouwberichten logo
Foto: ANP

De Groene Kaap dankt zijn naam aan de locatie – Katendrecht, de Kaap voor Rotterdammers – en aan het karakter van het project, met van veel groen voorziene hofjes, binnentuinen en daktuinen die met elkaar zijn verbonden via loopbruggen.

De robuuste vormgeving herinnert aan de havengebouwen die dit gebied ooit domineerden. De natuur krijgt de ruimte in het gebied, onder meer vlindertuinen en insectenhotels dragen bij aan de biodiversiteit. Het grootste deel van de 450 woningen is huurwoning. De Groene Kaap, een ontwerp van bureau Massa, is ontwikkeld en gebouwd door Stebru.

Cobouw50 Projecten: 19

Locatie: Rotterdam
Soort gebouw: Appartementencomplex
Opdrachtgever: Stebru
Bouwer: Stebru
Ramingsom: 50 miljoen
Vloeroppervlakte: 35.000 m²