Rechtbank Amsterdam

Rechtbank Amsterdam
Foto: ANP

Zichtbaar, herkenbaar en gezagwekkend is het nieuwe gebouw van de rechtbank Amsterdam.

Het gebouw op de Zuidas is gerealiseerd door een publiekprivate samenwerking van het Rijksvastgoedbedrijf en consortium NACH (New Amsterdam Court House). De tien bouwlagen hebben een BVO van 47.250 m2.

NACH was niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud, maar verzorgde ook dertig jaar lang de facilitaire dienstverlening. Gedurende de bouwtijd van vijf jaar functioneerde de Amsterdamse rechtbank in een tijdelijk gebouw. Dat kreeg na de ingebruikname van de nieuwe rechtbank een herbestemming in Enschede.

Bouwbericht

Bouwen Rechtbank aan de Parnassusweg. Werk omvat o.a. DBFMO-opdracht voor realiseren huisvesting / bouwdelen A, B,C,D / parkeergarage / tuinen en noodzetel / beheer en onderhouden huisvesting. Raming is inclusief onderhoudscontract voor 30 jaar. Het consortium NACH - New Amsterdam Court House - is geïnitieerd door Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM, Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen. Het samenwerkingsverband is uitgebreid met Heijmans en Facillicom. Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen heeft de kelder gebouwd.

AMSTERDAM | Opgeleverd | € 200.000.000 - € 999.999.999

Ga naar bouwbericht