CEO Rob Smallenburg van Oldelft is zeer content met de nieuwe locatie. “Dit prachtige gebouw stelt ons in staat verder te groeien. We werken inmiddels al lang samen verschillende faculteiten en zien uit naar een uitbreiding van deze samenwerking met TU Delft.”
De nieuwbouw is van begin tot eind een cepezed-productie. De projectontwikkeling en de opstelling van het programma van eisen zijn in handen van cepezedprojects, cepezed en cepezedinterieur zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, cepezedbouwteam leidt de uitvoering. De duurzaamheidsambitie voor Oldelft is een BREEAM-Excellent certificering.
Het gebouw – met een volume van 38 bij 38 meter en drie lagen hoog – is opgebouwd uit twee generieke beuken met daartussen een middenzone. Deze zone bestaat uit drie zogenaamde cascaderende plateaus; de entreehal op de begane grond, een centraal atrium op de eerste verdieping en een buitenterras op de derde etage. De stijgpunten, toiletten, serverruimten en de technische installaties zijn gebundeld in twee kernen.
Het gebouw krijgt grote, open en flexibel indeelbare vloervelden, trillingsvrije vloeren en een zekere overmaat om te toekomstige groei te faciliteren. Het wordt een duurzaam en ecologisch gebouw. De draagconstructie bestaat uit een staalskelet met kanaalplaatvloeren. Deze constructie is, omwille van de circulariteit, demontabel.
Cepezed heeft ingezet op een ecologisch en natuurinclusief ontwerp. De TU Delft Campus is een groene locatie met slootjes en grasland, aldus cepezed. Mede daarom is gekozen voor een gebouw met groene gevels. Haaks op de vier gevels komen verticale lamellen met een mix van klimplanten. Deze planten staan in de volle grond. De lamellen hebben ook nog een andere functie: ze dienen als dragers voor nestkasten voor meerdere vogelsoorten en voor insectenhotels. Bovendien weren ze hinderlijke lichtinstraling. Om een goed beeld te krijgen welke plantensoorten geschikt zijn, is het lokale ecosysteem onder de loep genomen. In samenspraak met een ecoloog wordt de beplanting van de kavel en de gevel gekozen op kleur, vorm, seizoensverloop en biodiversiteit.
Vanwege de ecologische ambitie en natuurinclusiviteit is voor de bouwperiode een werkprotocol opgesteld. Hierin staat onder meer dat de bouwplaats veilig moet zijn voor marterachtigen, de waterspitsmuis en enkele vogelsoorten. Zo wordt verlichting van de bouwplaats tot een minimum beperkt en wordt er op toegezien dat regenwater niet afgevoerd wordt richting de habitat van de waterspitsmuis.
De bouw is nodig omdat de huidige huisvesting op Delftechpark te klein en niet optimaal ingericht is. Het nieuwe hoofdkantoor wordt naar verwachting in december 2020 opgeleverd.
Plaats: Delft
Opdrachtgever: Oldelft Ultrasound
Ramingsgroep: 4 miljoen euro
Nummer: 528881
Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl