Vijf opmerkelijke bouwprojecten: mét groene gevels

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: mét groene gevels

Uit de database van Bouwberichten.nl dit keer een selectie van projecten met groene gevels.

1. Wonderwoods te Utrecht

Het bouwen van een multifunctioneel complex ‘Wonderwoods’ (foto boven) met twee torens (90m en 70m hoog) met in totaal ca. 300 woningen/commerciële functies (27.000 m2, waaronder kantoor/horeca/fitness/winkels/educatie)/ca. 200 parkeerplaatsen/inpandige fietsenstalling met ca. 2.500 plaatsen aan het Veemarktplein/Croeselaan. De locatie staat ook bekend als ‘Healthy Urban Quarter’. Het is een duurzaam project vanwege een verticaal bos met 360 bomen/9.640 struiken en heesters/150 m2 PV-panelen/WKO/triple-glas/BREEAM-certificering. Stefano Boeri Architetti ontwerpt de 90 meter hoge ‘Hawthorn Tower’. MVSA ontwerpt de toren van 70 meter hoog. Arcadis is de landschapsarchitect.

The Spot Utrecht

2. The Spot te Amersfoort

Bouwen van 40 koopappartementen met kantoorruimtes op de locatie van het voormalige hotel-restaurant De Witte aan de Utrechtseweg. Project ‘The Spot’. Mogelijk wordt er tijdelijk een parkeerterrein aangelegd. Het pand van restaurant Buddha is gesloopt. Het plan is nog volop in ontwikkeling. De ontwikkelaar hoopt in 2019 te kunnen gaan bouwen.

Trudo Toren Eindhoven

3. Trudo Toren te Eindhoven

Bouwen van de ‘Trudo Toren’ met 125 sociale huurappartementen voor starters/350 m2 kantoorruimte aan de Philitelaan op Strijp-S. het is een duurzaam project vanwege de groene gevels.

Westerpark West Amsterdam

4. Westerpark West te Amsterdam

Herontwikkelen van het kantoorpand van ING tot ca. 76 koopappartementen aan de Haarlemmerweg. Betreft Kavel 1a “De Voortuinen”, onderdeel plan ‘Westerpark West’ waar in totaal ca. 900 appartementen worden gerealiseerd.

Project Vertical in Amsterdam

5. Amsterdam VERTICAL te Amsterdam

Bouwen van een appartementencomplex bestaande uit 2 torens met 144 koopwoningen/700 m2 commerciële ruimtes aan de Radarweg. Project ‘Amsterdam VERTICAL’. Duurzaam project vanwege zonnepanelen/groene gevels.