Event: Cobouw over de bouw in 2040!

Event: Cobouw over de bouw in 2040!

Op 22 november houdt Cobouw het event de Bouw in 2040. De middagbijeenkomst gaat over de vraag waar de bouw naar toe gaat en wat we echt nodig hebben. Het event vindt plaats in het circulaire pand van ABN Amro in Amsterdam en is gratis toegankelijk voor managers uit de bouw. De bekendmaking van de Cobouw50 is ook daar.

De bouw is in beweging en de uitdagingen zijn groot. Het gaat om vragen als: Hoe behouden we toegang tot talent? Wat is de impact van technologie? En hoe passen we nieuwe ontwikkelingen toe in de bestaande business?

Op het event Cobouw - De Bouw In 2040 gaan we dieper in op die vragen. En presenteren we ook, in samenwerking met PWC, de ranglijst van de grootste 50 bouwbedrijven van Nederland. En de best presterende bouwer van het land krijgt de Cobouw 50 Award 2017. Hoe zien zij de toekomst en welke uitdagingen moeten zij overwinnen?

Vijf innovatieve bouwoplossingen op Cobouw De Bouw in 2040

Kortom een bijeenkomst die geen bouwer mag laten schieten. Er zijn presentaties van PWC, ABN Amro en trendwatcher Richard van Hooijdonk. Ook laten we vijf innovatieve bouwoplossingen zien.

De Cobouw-middag is bedoeld voor het management in de bouw dat ook nog morgen aan het werk wil blijven. Voor meer info over de middag op 22 november: kijk hier.

Aanmelden (voor bouwmanagers is het gratis) kan hier.

Universitaire startups en spin-offs voor de bouw blijven achter

Universitaire startups en spin-offs voor de bouw blijven achter

De drie technische universiteiten in Nederland richten nauwelijks bedrijven op voor de bouwsector. De studenten en medewerkers die wel startups beginnen, hebben grote ambities om de bouw duurzamer en digitaler te maken. Maar opschalen blijft moeilijk. "Je ontwikkelt iets voor de Nederlandse regelgeving, maar kan vervolgens niet internationaal de markt op."

SIMOX demodag. Foto: GROW

Innovatie | Monopiles trillen, schudden en 'jetten' op proef in de Haven van Amsterdam

Triltechniek kan natuurschade minimaliseren bij installatie van windmolenfundaties op zee, maar certificering ontbreekt nog. Een proef in de Amsterdamse haven brengt deze dichterbij én baant de weg voor meer innovaties, zoals gelijktijdig trillen, schudden en 'jetten'.

Op het Amstelveens water dobbert een ponton met daarop een zware draadkraan plus een accupakket. Foto: Verboomaasland

Waterstofaggregaat laadt elektrisch materieel in Amstelveense baggerpilot

Gebruik van waterstofaggregaten kan een interessante oplossing zijn voor laadproblemen met elektrisch materieel. Het scheelt veel gezeul met accu's, laat een proef met een baggerproject aan de Amstelveense Poel zien. Je moet er alleen wel de ruimte voor hebben.

De woonmodules laten zich eenvoudig aaneenschakelen of stapelen tot grotere wooneenheden – tot zeven etages hoog. Beeld: WWM Modulbau

Ook woningfabrieken in Duitsland mikken op onvervalste degelijkheid

Duitsland zit te springen om meer woningen en ook daar rollen modulaire huizen uit de fabriek. Maar ze zien er anders uit dan bij ons: met massieve baksteenmuren én meubels. Export naar Nederland kan best, "dat is een kattensprong". Met 40 ton op de vrachtwagen.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.