Talent engineers day

Talent engineers day

Samenwerking opdrachtgevers en opdrachtnemers: maar niet vanzelf! 's Middags werd iedereen ontvangen in Boerderij de Boerinn. Gastspreker Paul van Hooft opende de dag op de bovenste verdieping van de drie verdieping tellende hooischuur. Als adviseur van managementteams binnen infrastructurele bouwprojecten helpt Paul opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw bij het verbeteren van hun samenwerking In

Samenwerking opdrachtgevers en opdrachtnemers: maar niet vanzelf!

’s Middags werd iedereen ontvangen in Boerderij de Boerinn. Gastspreker Paul van Hooft opende de dag op de bovenste verdieping van de drie verdieping tellende hooischuur. Als adviseur van managementteams binnen infrastructurele bouwprojecten helpt Paul opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw bij het verbeteren van hun samenwerking

In deze bijzondere verschijningsvorm van teams heerst namelijk vaak veel wantrouwen. Daarom begint zijn aanpak bij de start van een project. De samenwerking van begin af aan op de kaart zetten. Verder kijken dan alleen de opdracht van het project. Het doel? Fantastisch samenwerken en problemen makkelijker kunnen oplossen. Als alle partijen het gemeenschappelijk belang inzien dat er een mooi project moet worden afgerond, liefst binnen budget en vooral met plezier in het werk voor iedereen. Verloopt een samenwerking met respect, vertrouwen en communicatie.

De inhoud van deze dag is relevant voor de uitvoering van mijn functie, omdat er veel winst te behalen valt door samen te werken.

In de praktijk brengen…
Na deze inspirerende sessie vervolgde de middag met drie interactieve workshops. De bovenste verdieping was ondertussen omgebouwd voor projectmanager Egbert Braaksma van Tata steel. Hij nam de groep mee in zijn praktijkcase. Over het vervangen van ovenwanden met Silica stenen. Wat ging er fout? En hoe is dit opgelost! Vervolgens ging de groep zelf aan de slag met de casus. Zelf in de rol van opdrachtnemer of opdrachtgever het geschil proberen te beslechten. Dit leverde leuke en interessante discussies op.

Trainer Karen Ponne ging de 1-op-1 situatie van feedback geven aan de kaak stellen en oplossen. Hoe geef je feedback? Hoe ga je ermee om wanneer je het krijgt? Wat levert het je op? Feedback kan een waardevolle bijdrage leveren aan de professionele ontwikkeling. Goede communicatie en feedback over conflicten kan de samenwerking verbeteren!

Vooraal feedback geven was een interessante workshop, dit kan je altijd verbeteren.

De derde workshop was ‘Hoe blaas je een vastgelopen meeting weer leven in?’. Hoe breng je een meeting die dreigt vast te lopen weer in beweging? Hoe zorg je dat de meeting ook dat oplevert dat het moet doen? Trainer Jaco Friedrich leerde in deze workshop wat je moet zeggen om oeverloze discussies te beperken en conflicten te vermijden.

Nog belemmeringen?
Vervolgens kwam iedereen na deze workshopcarrousel bij elkaar voor een korte evaluatie. Heel goed was het om te horen dat de invulling van de dag goed had aangesloten op de behoefte van de TRACÉ interim professionals. Nog veel waardevoller was het om te horen hoe TRACÉ ervoor kan zorgen dat er nog meer uitgehaald wordt. Welke belemmeringen moeten er worden weggenomen? Kortom hoe zetten ook wij als TRACÉ alles nog beter in het teken van verbinden en samenwerken!

Wij zijn momenteel in ieder geval druk bezig met het verwerken van deze waardevolle feedback. De aansluitende borrel was in ieder geval een goed begin voor het napraten in informele sfeer.