Vandaag sluiten de eerste 31 jonge technische professionals een intensief ontwikkeltraject af bij de TRACÉ ACADEMY. Een jaar lang leerden de engineers over nieuwe contractvormen, bouwprojectmanagement en communicatievaardigheden. Doel van dit young talent programma is een betere aansluiting te maken tussen HBO of universiteit en de arbeidsmarkt.
“Onderwijsinstellingen kunnen maar een beperkt aantal uren in de studie stoppen. Hoe graag ze het ook zouden willen, ze krijgen niet alle benodigde praktische kennis in hun opleidingsprogramma,” vertelt Ontwikkel- en innovatiemanager Noor de Beer van de TRACÉ ACADEMY. “Wij bieden net afgestudeerde technische talenten naast een fulltime baan een programma om zich vakinhoudelijk en persoonlijk verder te ontwikkelen. Zo krijgen afgestudeerden civiele techniek bijvoorbeeld een training in Moderne Contractvormen, terwijl hun collega’s van geo-informatie een cursussen op het gebied van GEO-ict en BGT volgen.”
CONCREET STUDIEPROGRAMMA
“De combinatie van een baan én een concreet studieprogramma is wat onze opleiding onderscheidt”, licht de Beer toe. “Ook bieden we deze technische professionals de nodige training in persoonlijke vaardigheden, zoals communicatie, adviesvaardigheden en leren onderhandelen. Het leuke is dat we nu ook bezoek krijgen van hogescholen. Studenten komen met docenten kijken wat de mogelijkheden zijn om zich ook na hun studie te blijven ontwikkelen.”
INVESTEREN IN OPLEIDING
De opdrachtgever noch de professional hoeft te betalen voor deze opleiding. De Beer: “Wij vragen alleen flexibiliteit in uren. De young professionals zijn per trainingsdag een halve dag niet op het project aanwezig. Daarnaast investeren zij zelf een aantal avonduren. Verder zijn de volledige kosten voor ons. Dat is inderdaad een investering, maar die is het ons helemaal waard. Wij willen een goede relatie met de klant behouden en talentvolle medewerkers voor lange tijd aan ons binden. Met het bieden van kwaliteit willen we hierin het verschil maken.”