partner nieuws

Voordelen van screens

woningbouw 1807

Screens worden gemonteerd aan de buitenkant van uw huis. Zo wordt het felle zonlicht al tegengehouden voordat ze de ramen bereiken. Hierdoor kan het glas in uw ramen niet opwarmen, waardoor de temperatuur in huis de hele dag lang heerlijk koel blijft. Een perfecte manier van zonwering.

Andere voordelen van screens zijn, is dat het doek van de screen de zon reflecteert, bestand is tegen weersinvloeden én vuilafstotend is. Screens zijn niet geheel verduisterend, waardoor het binnen altijd licht is. En daarbij kunt u ongehinderd naar buiten kunt kijken, terwijl voorbijgangers niet naar binnen kunnen kijken. U profiteert met screens dus meteen van optimale privacy.

Hoe werken screens?

Screens bewegen strak langs uw raam naar boven en beneden. Het mechanisme is te vergelijken met die van een rolluik, het doek zit tussen twee geleiders en beweegt verticaal naar beneden. Screens nemen hierdoor geen kostbare ruimte in beslag waardoor de doorloop langs uw ramen niet belemmerd wordt. U kiest zelf de bediening. Zo kunt u kiezen voor handmatige bediening, hiermee houdt u de kosten laag. Elektrische bediening biedt meer gebruiksgemak, maar is ook wat duurder in aanschaf. Het doek van een screen voorzien van een PVC-coating en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Op deze manier sluiten de screens perfect aan bij de rest van uw huis.

Ook voor in de winter

Het grootste voordeel van screens is de effectieve zonwering. Een screen is echter niet alleen handig in de warme zomermaanden. Screens hebben namelijk een isolerende functie die de winter zeer effectief is. Als u ‘s avonds en ‘s nachts de screens sluit, zult u dat de warmte een stuk beter binnen in huis blijft. Zo bespaart u in de winter aanzienlijk omdat uw verwarming een graadje lager kan. Screens zijn dus een investering waarbij uzelf en uw portemonnee voordeel van hebben.

Verschil screen en zipscreen

Screens zijn verkrijgbaar in twee typen: het normale screen of de zipscreen. Bij de zipscreen, ook wel ritsscreen, zit de screen door een rits in de begeleiders bevestigd. Hierdoor zit het doek extra stevig vast en is er geen ruimte tussen het doek en de geleiders. Zo heeft u geen last van een klapperend screen en deze dus helemaal windbestendig is. Bovendien komen insecten ook met geen mogelijkheid meer langs uw scherm.

Reageer op dit artikel