partner nieuws

Stijlvol wonen met houten jaloezieën

woningbouw 1535

Als u ooit klassieke grachtenpanden of herenhuizen heeft bezichtigd, is het u wellicht opgevallen. In deze stijlvolle onderkomens speelt hout een hoofdrol. Niet alleen ziet u er prachtige eikenhouten deuren en kasten, ook in zitmeubels zit veel hout verwerkt.

Regelmatig zult u ook klassieke parketvloeren hebben gezien die de ruimte een bijzonder luxueuze uitstraling geven. Dit is niet voor niets. Hout heeft van nature een mooie en warme kleurstelling en vooral de nerfstructuur die nergens hetzelfde is, zorgt ervoor dat hout leven uitstraalt. Wellicht heeft u in uw eigen woning ook een hoofdrol gereserveerd voor hout. Heeft u al gedacht aan raamdecoratie en zonwering? Houten jaloezieën bieden, naast de stijlvolle uitstraling nog veel meer voordelen.

Kenmerken van houten jaloezieën

Als u de lichtinval in uw woning zo nauwkeurig mogelijk wilt reguleren, dan zijn jaloezieën daar uitermate voor geschikt. Een kleine slag is genoeg om de lamellen zo te positioneren dat ze genoeg licht doorlaten, maar een overmaat tegenhouden. Omdat zonlicht uw ruimte verwarmt, werken jaloezieën ook temperatuur-regulerend. Het mooie en stijlvolle van houten jaloezieën is het feit dat ze niet alleen de mooie natuurlijke uitstraling van hout hebben, maar dat zonlicht de kleur van hout ook erg aangenaam en warm maakt. Dit zorgt automatisch voor een bijzonder stijlvolle ambiance.

Precies op maat

Omdat jaloezieën bij uitstek geschikt zijn om heel subtiel de lichtinval in uw woning te reguleren, is het wel zaak dat ze perfect passen. Koopt u houten jaloezieën in standaardmaten en zijn uw vensters net even van een andere maatvoering, dan kan licht langs de zijkanten uw huis binnendringen en het effect van jaloezieën enigszins teniet doen. Als u echt maatwerk wilt, kies dan voor een betrouwbare aanbieder. Zo maakt Creon Raamdecoratie houten jaloezieën zo nauwkeurig mogelijk volgens de specificaties die ze samen met u overeenkomen. Deze houten jaloezieën worden in eigen land vervaardigd van diverse houtsoorten, die alle op ecologisch verantwoorde wijze geteeld en geoogst zijn. Op de kwaliteit van het hout worden geen concessies gedaan en u kunt ervan verzekerd zijn dat u nog vele jaren kunt genieten van het stijlvolle effect van uw houten jaloezieën.

 

Reageer op dit artikel