partner nieuws

Hoe kiest u de juiste raamdecoratie?

woningbouw 1414

Als u veel zorg en aandacht aan het samenstellen van de inrichting van uw woning hebt besteed, dan kunt u met aantrekkelijke raamdecoratie een ultieme finishing touch bereiken.

Met onder andere goed gekozen decoratieve en functionele jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen en paneelgordijnen, creëert u een aangename sfeer en kunt u uw woonkamer, slaapkamer of keuken op functionele wijze optimaal en geheel volgens uw eigen wensen verduisteren. Daarbij kan het gebruik van goede raamdecoratie een belangrijk stuk energiebesparing opleveren doordat u de warmte in de kamer langer wordt behouden. We lichten hieronder wat varianten voor u uit.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een functionele en elegante aanvulling voor uw inrichting. U kunt dit type raamdecoratie eenvoudig op verschillende standen zetten, waardoor u de lichtinval heel nauwkeurig reguleert. Houten jaloezieën hebben een volumineuze uitstraling maar geven tegelijkertijd ook een stoer tintje aan uw huis. Dat tintje wordt ook bepaald door de kleur die u kiest. Er zijn verschillende kleuren zoals wit, dune, antraciet en zwart maar ook heel veel bruin- en grijstinten. Bovendien zijn er ook veel jaloezieën met een duidelijk houtmotief, wat een robuuste uitstraling geeft. Bij dit type raamdecoratie kunt u vast een kleur vinden die goed past uw smaak.

Duo rolgordijnen

Als u meer houdt van raamdecoratie gemaakt van stof, zoals een rolgordijn, zijn duo rolgordijnen misschien een spannend alternatief. Deze variant onderscheidt zich van normale rolgordijnen, doordat deze raamdecoratie uit twee stukken stof bestaat die langs elkaar schuiven. Hierdoor kunt u kiezen voor een stand waarbij nog behoorlijk wat licht doorgelaten wordt of een stand waarbij het rolgordijn helemaal dicht is. De strakke banen geven een modern tintje geeft aan uw inrichting. Deze raamdecoratie is prachtig te combineren, aangezien u de keuze hebt uit een mooi stemmig kleurenpalet van roomwit, antraciet en taupe tot bamboe, eik en red mahoni. Maar ook pittige kleuren zoals knalrood of hemelsblauw.

Plissé gordijnen

Een mooie keuze raamdecoratie is het plissé gordijn. Een plissé gordijnen lijkt op het bekende rolgordijnen met als belangrijkste verschil dat de stof niet op een rol zit, maar gevouwen is. De stof is geplooid zodat deze door het mechanisme compact wordt opgevouwen. Als u de kamer wilt verduisteren, hoeft u het rolgordijn alleen maar naar beneden te laten zakken. Er zijn verschillende type plissé gordijnen te krijgen waaronder transparant, semi-transparant en verduisterend. Naast bovengenoemde raamdecoratie is er nog veel mee te kiezen, denk maar eens aan gordijnen, shutters, lamellen etc. Zo ziet u dat er voor iedere smaak wel geschikte raamdecoratie te vinden is.

Reageer op dit artikel