nieuws

Kopers drama-woningen Brielle in zak en as: EPS Bouw NL nu ook failliet

woningbouw 5354

Kopers drama-woningen Brielle in zak en as: EPS Bouw NL nu ook failliet
Foto: Ries van Wendel de Joode

EPS Bouw NL is gisteren failliet verklaard. Het bedrijf raakte eerder al in opspraak na talloze problemen met de bouw van woningen in Brielle. Kopers lijken zwaar de dupe, want het bedrijf dat de afbouwgarantie zou verzorgen, is volgens de gedupeerden niet te vertrouwen.

Bij het woningbouwproject in Brielle gaat zo’n beetje alles mis wat er mis kan gaan. De situatie voor de kopers lijkt – nu EPS Bouw NL failliet is verklaard – helemaal uitzichtloos. Dinsdagmiddag viel het doek.

Het faillissement is uitgesproken door de rechtbank in Oost-Brabant en vervolgens overgedragen aan de rechtbank in Limburg.

Kopers vrezen dat ze nergens terecht kunnen. De partij die de afbouwgarantie zou verzorgen, noemen ze malafide.

De curator is op het moment van schrijven onbereikbaar voor commentaar. Eerder dit jaar ging er al een andere BV van ondernemer Jeroen Knikkink failliet. Toen ging het om EPS Bouw (dus zonder de letters NL).

 

Reageer op dit artikel