nieuws

AD: Den Haag stopt met verkoop van stukken grond aan zelfbouwers

woningbouw 2168

AD: Den Haag stopt met verkoop van stukken grond aan zelfbouwers

De gemeente Den Haag stopt met het verkopen van stukken grond waarop inwoners een zelfontworpen huis mogen neerzetten. Dat duurt vaak lang, en het kost de ambtenaren te veel werk om de zelfbouwers te begeleiden, vindt wethouder Boudewijn Revis van Ruimtelijke Ordening. Daarom moeten ontwikkelaars dit werk over gaan nemen, zo meldt het AD afgelopen weekend.

Op 1 oktober sluit de Kavelwinkel van de gemeente Den Haag. In september zullen nog wat lappen grond in Laakhaven worden verkocht aan burgers, maar daarna stopt de stad hiermee. Reden is dat het volgens de verantwoordelijke wethouder te veel werk is.

Dan hoeven belangstellenden ook niet meer dagenlang te bivakkeren in het stadhuis om een eigen lapje grond te krijgen. In zes jaar zijn volgens het AD zo’n kleine 1.600 woningen in zelfbouw tot stand gekomen.

De verwachting luidt dat door de complexiteit van het bouwen en alle benodigde vergunningen alleen ontwikkelaars nog kunnen bouwen.

Reageer op dit artikel