nieuws

Failliet Noordersluis laat zeven bouwplaatsen achter met 180 onafgebouwde woningen

woningbouw 8364

Failliet Noordersluis laat zeven bouwplaatsen achter met 180 onafgebouwde woningen
Het project Bensdorp in Bussum is nog niet helemaal af.

Zeven woningbouwprojecten zijn getroffen door het faillissement van Noordersluis uit Lelystad. In totaal wachten zo’n 180 koopwoningen op afbouw.

Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van afbouwverzekeraar Woningborg. Het grootste project dat onderweg was is Buitengewoon in Almere. 73 woningen zouden daar gebouwd worden voor Zeeman Vastgoed. Maandagmiddag werd iedereen gevraagd de bouwplaats te verlaten, waarna het hek dicht ging.

In Utrecht moest Noordersluis twee projecten achterlaten. Daar was de bouwer bezig met 32 eengezinswoningen en 8 appartementen.  In Lelystad is het project Hanzegraaf blijven steken op de eerste van de zes verdiepingen. In totaal zijn 43 van de 45 woningen nog niet klaar.

Huurwoningen opgeleverd in Bussum, koopwoningen nog niet

In Bussum waren 40 huurwoningen voor woningcorporatie Dudok Wonen recent opgeleverd. De koopwoningen van het project Bensdorp waren echter nog niet klaar. Zes woningen wachten nog op afbouw.

In Ermelo is het project De Verbinding met negen woningen gestaakt. Volgende maand zou het project opgeleverd worden. De bouw van 15 loftwoningen van het project De Fabrick in het Homeruskwartier in Almere ligt ook stil. Vorige week werden tien lofts opgeleverd.

Stijgende bouwkosten oorzaak faillissement

Noordersluis ging dinsdag 2 juli failliet. “De combinatie van stijgende prijzen in de bouw, uitblijvende verkopen en het uitstellen van startende projecten hebben nu gemaakt dat we kopje onder gaan’’, verklaarde het bedrijf het bankroet.

Bouwbedrijf Noordersluis failliet

Bouwbedrijf Noordersluis failliet

Reageer op dit artikel