nieuws

Van Wanrooij verkoopt bijna 1.800 nieuwbouwwoningen

woningbouw 1376

Van Wanrooij verkoopt bijna 1.800 nieuwbouwwoningen
De directie van Van Wanrooij.

Ontwikkelende bouwer Van Wanrooij heeft dankzij een groeiende projectontwikkelingspoot een goed jaar achter de rug waarin winst steeg naar 27 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van het Brabantse bouwconcern (nummer 17 in de Cobouw50). De netto-omzet (omzet op basis van opgeleverde werken) steeg met 15 procent naar 295 miljoen euro. De productiewaarde kwam uit op 277 miljoen euro (2017: 291 miljoen euro). De nettowinst groeide van 21 naar 27 miljoen euro.  “Verbeterde marktomstandigheden” verklaren de hogere omzet en winst, aldus het bestuur van het bedrijf uit Geffen.

Het bouwbedrijf loopt vooral binnen op projectontwikkeling, dat goed is voor 60 procent van de omzet. Vorig jaar werden bijna 1.800 nieuwbouwwoningen verkocht. Dat is iets minder dan in 2017 toen ruim 1.800 woningen werden verkocht.

Van Wanrooij blijft een van de grootste woningbouwers van Nederland

Met die 1.800 is en blijft Van Wanrooij een van de grootste woningbouwers van Nederland. Ter vergelijking: VolkerWessels, een tijdje geleden nog de allergrootste woningbouwer van Nederland, verkocht vorig jaar 2.140 woningen.

Van Wanrooij heeft ook dit jaar nog heel wat nieuwbouw in de pijplijn. “De omvang en kwaliteit van de orderportefeuille zal naar verwachting over 2019 leiden tot een positief resultaat, vergelijkbaar met het resultaat over 2018”, schrijft het bestuur. Van Wanrooij heeft 16 miljoen euro aan bouwkavels en bouwrechten en 44 miljoen euro aan overige voorraad en voorraad “in ontwikkeling”.

Behalve woningen verkoopt Van Wanrooij ook keukens en badkamers. Die zijn te zien in een showroom, die medio 2019 uitgebreid zal worden met een extra verdieping.

Reageer op dit artikel