nieuws

Tussen de kantoren van Amsterdam Zuidoost bouwt Pleijsier mee aan duizend nieuwbouwwoningen

woningbouw 1510

Tussen de kantoren van Amsterdam Zuidoost bouwt Pleijsier mee aan duizend nieuwbouwwoningen

Bij Ikea in Amsterdam Zuidoost worden de komende vijf jaar ruim duizend nieuwbouwwoningen gebouwd. Bouwbedrijf Pleijsier bouwt de eerste fase.

Woensdag tekenen projectontwikkelaars COD/DUQER en Amvest Investment Management namens Aegon Nederland voor de aankoop van 816 huurwoningen en 20.000 vierkante meter kantoor en voorzieningen voor de locatie met de naam SPOT Amsterdam.

Het gaat om 108 sociale huurwoningen, 520 middeldure huurwoningen met een maximale huur tot 1.000 euro per maand en 188 vrijesectorhuurwoningen. Spot ligt aan de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost en is onderdeel van momenteel de grootste gebiedstransformatie van Amsterdam, Amstel III.

Boetiekjes, creatieve werkruimten, kleinschalige horeca

Er komt plek voor nieuwe werkconcepten, boetiekjes, creatieve werkruimten voor kleine ambachten, scholen en kleinschalige horeca. Verder zijn diverse deelvoorzieningen gepland, zoals deelscooters, -fietsen en -auto’s en collectieve ruimtes. Hoge woontorens en kleinere appartementengebouwen wisselen elkaar volgens de ontwikkelaars en beleggers straks af aan intieme pleintjes en groene straten. Tegelijkertijd zal de kantorenstrook ook een werkplek blijven, waardoor een dynamisch, gemengd stedelijk gebied ontstaat.

De locatie in Zuidoost staat op dit moment vol kantoren. Deze werden in 2016 gekocht door COD en DUQER.

Pleijsier Bouw begint in 2020 met bouwen. In 2023 word de eerste fase opgeleverd. In totaal zal het project 1.080 woningen toevoegen, waarvan 10 procent sociale woningbouw, 55 procent middeldure en 35 procent dure koop- en huurwoningen

 

Reageer op dit artikel